(0263) 223-923
Localitate Sarata, FN

Avantajele locatiei

Contextul proiectului

Investitia se va realiza in Municipiul Bistrita, localitatea componenta Sarata pe o suprafata de aproximativ 30 de hectare. Caile de acces catre Municipiul Bistrita sunt rutiere, feroviare si aeriene:

  • Bistrita se afla în apropierea drumului european E60 Oradea-Cluj-Tg.Mureş-Braşov
  • Nodul rutier se găseşte amplasat pe drumul european E58 la cca 280 km de graniţa de vest.
  • Legături de importanţă naţională şi interjudeteană DN15A, DN17C legătura cu judeţele limitrofe Maramureş, Mureş.
  • Liniile magistrale de cale ferată care străbat judeţul Bistriţa – Năsăud la distanţa de 15-20 km de municipiul Bistriţa asigură legătura acestuia pe calea ferată cu întreaga ţară.
  • Cele mai apropiate aeroporturi de trafic intern şi internaţional sunt cele din oraşele Cluj-Napoca (120 km) şi Târgu-Mureş (100 km).

Conform datelor statistice numarul agentilor economici inregistrati la nivelul municipiului Bistrita este de 7500 cu un numar mediu de circa 250 de agenti economici care si-au incetat activitatea in ultimii 3 ani. Aceasta medie a agentilor economici care si-au incetat activitatea a crescut in ultimii 2 ani datorita situatiei de criza prin care trece economia in general.

Populatia activa la nivelul anului 2009 conform datelor statistice a fost de aproximativ 90% din totalul populatiei – 83.200 locuitori in 2009. Gradul de ocupare a fortei de munca la nivelul Municipiului Bistrita tinde catre 62%, iar rata somajului a crescut de la 3% la 31.12.2008 la peste 8% in prima parte a anului 2010 datorita crizei economice in principal dar si masurilor economice luate la nivel politic care au determinat incetarea sau restrangerea activitatii pentru multi agenti economici din zona.

Din datele prezentate mai sus reiese ca pe plan local se identifica urmatoarele probleme: lipsa masurilor de stimulare a agentilor economici de dezvoltare si diversificare a activitatii economice si lipsa locurilor de munca pentru populatia activa dar neocupata. Aceste probleme pot fi rezolvate prin crearea unei sructuri de sprijinire a afecerilor care sa valorifice potentialului economic si demografic al zonei.

regio
Initiativa locala. Dezvoltare regionala.
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.