(0263) 223-923
Localitate Sarata, FN

De ce este necesar

Justificarea necesităţii implementării proiectului

Problemele identificate la capitolul anterior sunt: lipsa masurilor de stimulare a agentilor economici de dezvoltare si diversificare a activitatii economice si lipsa locurilor de munca pentru populatia activa dar neocupata.

Prima dintre ele are ca una dintre posibilele solutii infiintarea unui parc industrial – Parcul Industrial Bistrita Sud, in care agentii economici – industriasi sau prestatori de servicii sa isi desfasoare activitatea. Conform legislatiei in vigoare parcul industrial se definaeste ca o zona delimitata in care se desfasoara activitati economice, de cercetare stiintifica si/sau de dezvoltare tehnologica in vederea valorificarii potentialului uman si material al zonei, titlul de parc industrial fiind acordat prin ordin ministerial.

In Parcul Industrial Bistrita Sud, municipalitatea va oferi facilitati fiscale sub forma reducerilor de impozite acordate pe baza de hotarare de consiliu, pentru bunurile imobile sau terenurile din parcul industrial si/sau alte facilitati ce pot fi acordate, potrivit legii, de APL. Aceste masuri vor stimula popularea parcului industrial cu agenti economici care in aceasta perioada de criza economica urmaresc minimizarea cheltuielilor, dar si cu agenti economici care vor sa isi extinda/modernizeze activitatea. Se estimeaza ca pe termen mediu si lung atragerea a cel putin 30 de agenti economici si realizarea unor investitii locale de peste 20 milioane euro.

Prin realizarea parcului industrial se va rezolva partial si a doua problema identificata mai sus si anume lipsa locurilor de munca pentru populatia activa dar neocupata. Pentru administrarea Parcului Industrial Bistrita sunt necesare conform Documentatiei Tehnico – Economice 18 angajati, iar numarul locurilor de munca create de catre agentii economici care vor popula parcul industrial va ajunge pana in 2015 la circa 250 – 300.

Astfel prin crearea Parcului Industrial Bistrita Sud se vor crea premisele dezvoltarii economice locale si regionale si cresterii calitatii vietii ca urmare a cresterii nivelului de trai si scaderii somajului in randul populatiei municipiului Bistrita.

Ca urmare, crearea Parcului Industrial Bistrita reprezinta un proiect care se justifica pe deplin in vederea dezvoltarii economice si sociale a la nivel local, regional si national.

regio
Initiativa locala. Dezvoltare regionala.
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.